Bezighoud tijdens het thuiszitten

Als introvert stoor ik me er niet aan dat we de komende weken veel tijd thuis zullen doorbrengen. Ik verveel me niet snel en voel me ook niet snel eenzaam (een geluk als huisvrouw die 8u per dag alleen zit). Soms ben ik zelfs opgelucht wanneer Meneer Organica na zijn werkdag ’s avonds een activiteit heeft, zodat ik ook de avond alleen kan doorbrengen. Nee, geen haar in de boter, wel iemand die 100% introvert scoort op persoonlijkheidstesten 😉

Ik zie het wel zitten, die verplicht rustige weekends die eraan komen. Scheelt ook dat er niets op de agenda stond, aangezien we de komende weken op reis hadden moeten zijn. Maar kijk, it is what it is. In de plaats zal ik genieten van de rust thuis (en hopen dat we onze reis kunnen herboeken, want anders: ouch!)

Eigenlijk valt er thuis best wel veel te doen. Hierbij wat inspiratie voor de komende weken:

 • De tuin wieden. Want oh ja, die onkruidjes vinden het milde weer in combinatie met het natte voorjaar errrg fijn. Vorige herfst liet ik de uitgebloeide kaardenbollen staan zodat de vogeltjes konden overwinteren op de zaadjes. Dat deden ze lustig -bestaat er een mooier tafereel dan een half dozijn puttertjes die voor het raam smullen?- maar terwijl verspreidden ze wel honderden zaadjes op plekken waar ik er geen wil. Zoals op het pad en in de voegen tussen de tegels. Ik kan me eventjes bezighouden, ja.
 • Oogsten. Op de valreep kunnen we nog genieten van wat veldsla, maar ook van snijbiet die door de zachte winter het hele jaar door oogstbaar was. Er staat ook nog winterkers, en hier en daar onluiken de eerste lenteblaadjes. Hopelijk kunnen we binnenkort genieten van wat vers groen!
 • Puzzelen. In december waagde ik me aan de eindejaarspuzzel van ADIV, maar door de drukte rond de feestdagen stopte ik er mee. Intussen zijn er hints verschenen, waardoor ik vernieuwde moed (en tijd) heb om mij er nog eens aan te wagen!
 • Ontrommelen. Een favoriet tijdverdrijf voor mezelf, al heb ik tegenwoordig nog weinig te ontrommelen. Maar toch verschiet ik ervan wat ik bijeen kan sprokkelen als ik zoek. De spullen doneren zit er nog niet direct in, maar ontrommelen en de kasten organiseren kan wél.
 • Lezen. Ik lees graag maar maak er weinig tijd voor vrij. Bij deze wordt dat voor mij beslist, dus zal ik mijn best doen om toch wat regelmatiger te lezen de komende weken!
 • Gezelschapsspelletjes vind ik altijd leuk, dat zal dus zeker de revue passeren. Daarnaast zijn we ook niet vies van een computerspelletje, waarbij Meneer Organica en ik ons samen ettelijke uren kunnen verliezen in een digitale wereld 🙂
 • Creatieve bezigheden zoals tekenen, schilderen, knutselen… zijn een goede bezigheid voor jong en oud. Zelf voel ik al een hele tijd de kriebel om met houtskool aan de slag te gaan, misschien is dit het duwtje in de rug dat ik nodig had. Andere creatieve bezigheden: muziek spelen, schrijven, bloggen, programma’s schrijven, macramé…
 • Wandelen. Ook in deze tijden blijft het belangrijk om buiten te komen en ons lichaam te bewegen (zolang dat toegestaan is natuurlijk). Wij verkiezen om op rustige plekken te wandelen, in de natuur.
 • Verder lijkt dit me de ideale moment om zaken te doen die anders maar blijven liggen. Zo heb ik een heleboel kruidenrecepten die ik wil digitaliseren, een samenvatting van een boek dat ik wil afwerken, enz. De leukste taken zijn het niet, maar het doet des te meer deugd eens het gedaan is.
 • Internet is voor mij een onuitputbare bron van inspiratie (soms wat teveel). Ik houd ontzettend van bijleren en melde me aan voor 2 maand gratis SkillShare, de ideale moment nu. Daarnaast vind ik ook YouTube een geweldige plek om bij te leren over vanalles en nog wat. Laatst keek ik dit filmpje over een rocket stove maken, maar ik volg er ook graag spirituele leraars, minimalisten en vanlifers.
 • Tot slot gebruik ik het internet ook om in contact te blijven met de wereld. Ik Skype en mail vaak met familie en vrienden, en via WhatsApp kunnen we een snelle boodschap naar elkaar sturen waardoor de afstand/isolatie helemaal niet zo groot voelt. Via internet blijf ik ook op de hoogte van de laatste nieuwsberichten aangezien we geen televisie/radio/krant hebben.

Ondanks de luchtige insteek van dit schrijfsel over onze afzondering, leef ik mee met iedereen die getroffen is door het virus of iemand kent die getroffen is. Ik wens iedereen veel sterkte toe, en vooral: geen paniek. Want paniek veroorzaakt stress, en laat stress net de grootste boosdoener zijn die ons immuunsysteem onderuit haalt.

Hebben jullie nog leuke tips en inspiratie om ons bezig te houden de komende weken?

(foto)

6 gedachten over “Bezighoud tijdens het thuiszitten

Voeg uw reactie toe

  1. Hoe gaat het er bij jullie intussen aan toe? Ik las dat de maatregelen weer zoveel strenger geworden zijn… Hopelijk komt er dan toch iets positief (een ordentelijk huis) voort uit de situatie ginder! Veel sterkte én gezondheid gewenst!

   Like

  1. Ja dat is waar, het is ‘verplichte introvertie’, maar ik probeer me daar niet op te focussen voorlopig. Misschien praat ik over een paar dagen anders 😉 Jij ook een goede gezondheid gewenst!

   Like

 1. Wij zijn op zich ook graag thuis en het merendeel van onze hobby’s kunnen we van daaruit uitoefenen, maar dat is nog geen garantie dat we het ook effectief allemaal gaan doen. Ik vrees eerder voor een soort lamlendigheid waarbij we uitgezakt op de zetel de hele tijd tv liggen te kijken…

  Geliked door 1 persoon

  1. Ja daar had ik ook schrik voor, vandaar dat ik dit schreef om mezelf eraan te herinneren wat voor ander leuks er te doen valt 🙂 Wij hebben geen televisie, dat scheelt: als ik mijn laptop opberg is de verleiding minder groot. Toen we nog een tv hadden, hing ik er soms een laken overheen haha, misschien een ideetje? 🙂 Hou jullie in elk geval goed en gezond!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

WordPress.com.

Omhoog ↑

Maak je eigen website aan bij WordPress.com
Aan de slag
%d bloggers liken dit: